آشنایی با سبزترین ورزشگاه دنیا

خلاصه خبر
باشگاهی در انگلیس همه تجهیزات ورزشگاه خود را از مواد طبیعی ساخته است.
تاریخ خبر
1395/09/11
متن خبر

به گزارش روابط عمومی شرکت سدروس سبز، فارست گرین روورز باشگاه فوتبالی در یکی از شهرهای کوچک انگلستان است که مالک نسبتا ثروتمند آن می کوشد تا علاوه بر تکامل مرحله به مرحله فوتبال در باشگاهش، هر آنچه که می تواند برای ساختن تیمی که تا حد امکان دوستدار محیط زیست باشد، انجام دهد. آخرین نوآوری این باشگاه محلی احداث یک ورزشگاه است که به گفته مدیرش اولین ورزشگاه چوبی جهان خواهد بود.

فوتبال بدون کربن

دله وینس مدیر این باشگاه می گوید"چیزی که این ورزشگاه را واقعا از دیگر ورزشگاه های جهان متمایز می کند، ساخت آن از چوب است؛ اتفاقی که برای اولین بار در تمام دنیا به وقوع خواهد پیوست. اهمیت این سازه تنها در ساختمان چوبی آن نیست بلکه در آن میزان انتشار کربن بسیار کمتر از آن چیزی است که در هر سازه دیگری وجود دارد. وقتی شما این را در نظر می گیرید که 75 درصد تمام مواد و مصالحی که در ساخت یک به کار می رود انتشار کربن دارد، می توانید متوجه اهمیت این موضوع بشوید. به همین خاطر است که ورزشگاه جدیدمان کمترین مقدار انتشار کربن را در میان تمام ورزشگاه های جهان داراست". این ورزشگاه در قلب یک اکوپارک ساخته خواهد شد که در آن امکانات ورزشی از جمله سالن های بدن سازی، انواع زمین های ورزشی و کلینیک های علمی ورزشی برای استفاده عموم مردم فراهم خواهد شد. برای ساخت این مجموعه 100 میلیون پوند در نظر گرفته شده و به زودی ساخت و ساز در آن شروع می شود.

آخرین اثر زاها حدید

طراحی این بخشی از رقابتی بود که توسط فارست گرین صورت گرفت. برنده این طراحی که سه هفته پیش اعلام شد، طرح زاها حدید فقید، استاد عراقی بی بدیل معماری و طراحی سازه ها بود که چند ماه پیش درگذشت. استودیوی معماری زاها حدید پیش از این طراحی مجتمع ها و مجموعه های ورزشی دیگری از جمله، مرکز ورزش‌های آبی لندن برای بازی های المپیک لندن ۲۰۱۲ و همچنین یکی از های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را برعهده داشته است. جیم هورین، مدیر شرکت طراحی و معماری حدید می گوید"فارست گرین برای ساخت ورزشگاه جدید هم به حفظ نمادهای روستایی خود نگاه داشت و هم به افزودن امکانات ورزشی تازه به شهر. طراحی صورت گرفته با وجود اضافه شدن و دیگر امکانات، نه تنها فضای سبز موجود را حفظ می کند بلکه آن را افزایش می دهد. این اولین چوبی جهان خواهد بود که تقریبا همه المان هایش از مواد چوبی با استحکام بالاست. میراث، جاه طلبی و چشم انداز باشگاه بازتاب (بلند پروازی های) خود ماست که با ترکیبی از آخرین مواد پیشرفته و تکنیک های ساخت و ساز و روش های طراحی جدید، به معماری سازگار با محیط زیست و پایدارتر و طراحی فراگیر دست یافته ایم.".جنگل فارست گرین چشم اندازی جذاب و سر سبز برای سایت استقرار پروژه است و انتخاب مواد طبیعی چوب در راستای احترام و همسویی با طبیعت منطقه و جنگل فارست گرین خواهد بود.

سبزترین در جهان

اخیرا بایرن مونیخ و رئال مادرید به عنوان دو باشگاه سرشناس فوتبال جهان لباس هایی را به تن کردند که از مواد بازیافتی زباله های اقیانوس تولید شده بودند. اما این کار در مقابل راهی که وینس برای تیمش در نظر گرفته چندان پررنگ نیست. وینس در کنار فوتبال، شغل دیگری دارد که کارهایش در ورزش نشات گرفته از طرز تفکر در همان کار است. او مدیرعامل کمپانی انرژی های سبز است که اختصاصا بر روی انرژی باد کار می کند. او اولین بار در سال 2010محصولاتی از کمپانی خود را به فارست گرین آورد. در سال 2011 باشگاه 170 پنل خورشیدی را برای تولید الکتریسته سبز در ورزشگاه خود نصب کرد. او در سال 2012 ماشین چمن زنی را معرفی کرد که از خورشید انرژی خود را تغذیه می کرد و در همان سال به خاطر داشتن این زمین اورگانیک جایزه ای را دریافت کرد. ضمن اینکه لباس های باشگاه از سیاه و سفید به سبز روشن تغییر کرد و در سال 2015 به اولین باشگاه گیاهی و گیاه خوار دنیا تبدیل شد.

سبک زندگی سبز

برای فارست گرین که به احتمال زیاد در میان تمام باشگاه های جهان با محیط زیست بیشترین نزدیکی را دارد، سبز بودن فقط یک اسم نیست بلکه یک سبک زندگی است. در این تیم آب باران بازیافت و استفاه می شود و در روز بازی بیش از 100 نوع غذا در منوی سبز رستوران و بوفه های ورزشگاه وجود دارد و استفاده از گوشت قرمز ممنوع است. فارست گرین در فوتبال هم اوضاع خوبی دارد و اکنون در لیگ ملی انگلیس-سطح پنجم لیگ انگلستان- با اختلاف قابل توجهی نسبت به نزدیکترین رقیبش در صدر جدول ایستاده است. این در حالی است که وقتی وینس شش سال قبل و درحالیکه باشگاه ورشکسته بود، مالکیت این باشگاه را بر عهده گرفت، ایده چندانی برای اداره و کاری که قرار است در آن انجام دهد، نداشت.